Veberöds AIF

Referat: Vejby IF - Veberöds AIF

Vejby - Veberöd 2-0 (1-0, 1-0)

Halva serien spelad och det hade blivit dags för seriefinal mellan de enda lvå lagen som vunnit sina första 4 matcher. Liten fördel Vejby iom hemmaplan och tidig morgon med lång resa för Veberöd. Fina förutsättningar med solsken och en stor trupp redo för match.

Början av första halvlek känns som att Veberöd tar hand om och i 10-15 minuter är man det spelförande laget innan det jämnas ut. Sune gör en av de finaste "brytningar" jag sett i mitt liv när han med huvudet före kastar sig och glider framåt mot bollen på magen. Veberöd är ett bra lag med ett par riktigt långa och tunga spelare som vinner mycket boll både i luften och på marken. I den 18e minuten driver Leon upp boll genom mitten och hittar ut med en boll till Ville på vänsterkanten, Ville går inåt och hinner precis peta iväg bollen innan han blir upphunnen och bollen rullar fint/retligt mellan den utrusande målvaktens ben. En halvchans som förvaltas på bästa vis och en situation som speglar Villes "take no prisoners"-inställning i matchen överlag.
I minut 30 kommer Victor in lite sent i en brytning i eget straffområde och domaren blåser straff vilket inte är mycket att säga om. Sune hade Instagram-scoutat motståndarnas senaste straff och lyckas ta mig f*n knipa den och hålla oss kvar i ledning. 240 spelade minuter i årets serie med bibehållen nolla inklusive straffräddning är absolut högsta klass.
Strax före halvtid drar en Veberödspelare på sig ett gult för snack? och vi kan avsluta med en man mer på banan men inte mycket mer uträttas innan halvtidsvilan.

Andra halvlek börjar med oss i övertag även om vi inte lyckas komma hela vägen. Generellt slarvigt passningsspel vilket ger motståndarna chans att bryta och ställa om och för oss blir det onödigt många defensiva löpmeter som hade kunnat sparas till något roligare. Hursomhelst inga större farligheter bakåt och i 59e så får vi in 2an. Långt uppspel av Veberöd nickas undan av Ville fram till Leon som snurrar lite på mittplan innan han får passen vidare till Claesson som kan ta den med sig framåt och sätta upp Elwin i djupet. Elwin är uppvaktad av 2 motståndare och kan inte komma längre än en meter in i straffområdet innan han hinner lossa ett skott, lågt i ena hörnet. Elwin firar med en kneeslide ut mot sitt största fan, hörnflaggan. ;)
Härefter böljar spelet fram och tillbaka, det skapas några halvchanser åt båda håll men dröjer nog tio minuter innan Veberöd slår in ett fint inlägg från högerkanten som deras 9a? helt ohotad kan komma högst på men nicken går strax över. Bara någon minut senare är det återigen VAIF som hotar i vårt straffområde men Sune lyckas mota bort bollen med en benparad på ett avslut från nära håll. Vi kommer också till en del avslut men motståndarna har de farligaste i matchens slutskede utan att kunna förvalta. Matchen blåses av och Vejby går upp i topp som ensam serieledare.

Matchen på plan kändes sjysst och utan några större hormonpåslag men tråkigt nog hade det varit desto värre på läktaren där delar av bortaföljet inte hade mycket till övers för rättsskiparen och gjorde detta hört för alla på plats. Vuxna, barn, ungdomsdomare och kanske blivande domare som nu tänker sig för en extra gång innan de tar på sig ett sådant uppdrag. Gerber Sr fick lämna speakerholken och försöka lugna ner påhoppen.

Nästa match spelas borta mot Högaborg den 24/9 kl. 10:30 på Västergårds IP 1. Högaborg ligger i skrivande stund på en 8e plats i tabellen med en vinst och fyra förluster på de fem spelade matcherna. Ses där!